Özbekistan Üniversiteleri ile Yeni İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

26 Aralık 2021, Pazar 424

Özbekistan’ın önde gelen üniversitelerinden olan Fergana Devlet Üniversitesi ve Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsü ile Artvin Çoruh Üniversitesi arasında ikili işbirliği protokolleri imzalandı. Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Çağdaş Türk Lehçeleri Anabilim Dalında görevli Dr. Öğr. Üyesi Erhan Giray, Fergana ve Hokand Devlet üniversitelerini ziyaret ederek üniversitemiz ile ilgili bilgi vermiş ve rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin tarafından imzalanmış olan protokol metinlerini ortak üniversite yetkililerine iletmiştir.  Dr. Öğr. Üyesi Erhan Giray, Türkiye’deki Özbek edebiyatı ve grameri hakkında bilgiler içeren dersler vermiş ve üniversiteler arası işbirliğinin geliştirilmesi hususunda görüşmelerde bulunmuştur. Yeni yılda adı geçen Özbek Üniversiteleri ile ilk etapta karşılıklı akademik değişimler ve Erasmus+ KA 171 proje başvurusu yapılması planlanmaktadır.