COVID 19 SÜRECİNDE ULUSLARARASILAŞMA FAALİYETLERİ

29 Mayıs 2020, Cuma 221

Bilindiği üzere, tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle YÖK tarafından 13 Mart 2020 tarihinde paylaşılan bilgilendirme notunda, ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarındaki öğrenci ve personel hareketliliklerinin durdurulduğu belirtilmişti. Bu doğrultuda, Erasmus+, Mevlana ve Farabi Koordinatörlüklerini bünyesinde barındıran Artvin Çoruh Üniversitesi, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu salgın süreciyle ilgili alınan önlemler ve birtakım gelişmeler aşağıda belirtilmiştir.

• Erasmus+ Programı çerçevesinde yurt dışında bulunan öğrencilerimizle iletişim kurularak gerekli bilgilendirmeler yapıldı ve resmi otoritelerin yönlendirmesi ile öğrencilerin geri dönmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Öğrencilerimizin çoğunluğu ülkemize sağlıklı bir şekilde döndü. Yurt dışında kalan öğrencilerimizle de aktif iletişim hali devam etmektedir.

• 2018-K103, 2019-K103 ve 2019-K107 Erasmus+ projeleri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) rehberliğinde 1’er yıl uzatılmıştır. Bu süre uzatımı sonucunda, halen yürürlükte olan projelerde Covid 19 salgını sonucunda yaşanabilecek süre kaybının en aza indirgenmesi planlanmaktadır.

• Yeni dönem Erasmus projeleri için Yükseköğretim İçin Erasmus Beyannamesi (ECHE) başvurusu yapıldı.

• Kurumsal dayanışmamızın salgın sürecinde de devam ettiğini göstermek amacıyla Erasmus+ Programı çerçevesinde öğrenci ve personel değişimi yaptığımız stratejik ortaklarımıza “Destek Mektubu” gönderilmiştir.