Kazakistan Kh. Dosmukhamedov Atyrau Üniversitesi ile İkili İşbirliği Toplantısı Yapıldı

08 Şubat 2022, Salı 231

Üniversitemiz ve Kazakistan Kh. Dosmukhamedov Atyrau Üniversitesi arasında 03.02.2022 tarihinde kurumlararası iş birliğini arttırmak amacıyla çevrimiçi toplantı yapıldı. Toplantıya kurumumuzu temsilen Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan GÜLTEKİN, Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan TAŞKAYA, Kazakistan Kh. Dosmukhamedov Atyrau Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elaman Aibuldenov, Dış İlişkiler Ofis Müdürü Dr. Karlygash Ashirkhanova ve bölüm koordinatörleri katıldılar. Toplantıda; Erasmus+ KA131, KA171 projeleriyle öğrenci ve akademisyen değişimleri başlıca gündemi oluşturdu. Ayrıca, iki üniversitenin de paydaş olacağı bir Erasmus+ KA220 iş birliği projesi yazılması ve Erasmus+ Capacity Building projesi üzerine bir çalıştay yapma konusu ele alındı. İki üniversite arasında yapılan ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde ortak akademik çalışmalar, laboratuvar kullanımları, ikili ziyaretler yapılması ve Ortak Yüksek Lisans Programı açabilmek için fizibilite çalışmalarının yapılarak en kısa zamanda tekrar bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Uluslararasılaşma politikalarımız çerçevesinde yapılan bu toplantının kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.