Üniversitemizden Romanya’da Yeni İşbirliklerine Doğru Girişimler

01 Kasım 2019, Cuma 768

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı kapsamında bir dizi temasta bulunmak üzere Artvin’e gelen Romanya Timişoara Politeknik Üniversitesi’nden Dr. Vlad Vinatu ve Arad Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’ndan Bianca Laura Sod, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’yi ziyaret etti.

Görüşmede kurumlar arası işbirliği anlaşmaları konularında değerlendirmeler yapıldı. Bu bağlamda, Timişoara Politeknik Üniversitesi ve Arad Üniversitesi ile öncelikle Erasmus+ anlaşmaları imzalanması kararlaştırıldı. Horizon 2020 kapsamında projelerin hazırlanması adına yapılacak karşılıklı hazırlıklar yapılması toplantının bir diğer somut çıktısı oldu. Son olarak, Arad Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’nda öğrencilerimizin Erasmus+ yaz stajı yapması ve ortak bir yaz okulu kurulması hususları karara bağlandı.