Ukrayna'da Yeni İkili İşbirliği Anlaşmaları

01 Kasım 2019, Cuma 131

KA 107 Projesi açılış toplantısı ve V. N. Karazin Üniversitesi Ziyareti

12 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10’da,  Dış İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetim kurulu üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kemal GÜMÜŞ ve Dr. Öğretim Üyesi Hakan GÜLTEKİN’den oluşan heyetimiz, proje ortağımız Ulusal Bilimler Akademisi Tek kristaller Enstitüsü müdürü ve V. N. Karazin Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Valentin Chebanov başkanlığındaki bir heyetle 2018 yılı Uluslararası Kredi Hareketliliği açılış toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda projenin genel yapısı, hareketlilikler ve karşılıklı yükümlülükler hakkında görüş alışverişi yapıldı ve bu hususlarda gerekli mutabakat sağlandı. Sonrasında, Prof. Dr. Chebanov eşliğinde, V. N. Karazin Üniversitesi Kimya bölüm başkanı Prof. Dr. Oleg KALUGIN ile bir toplantı gerçekleştirildi. Prof. Dr. KALUGIN, iki üniversitenin fen bilimleri alanında yaptığı işbirliği faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ikili işbirliği faaliyetlerinin daha ileri bir seviyeye taşınması hususunda çalışmalar yapılmasının gerekliliğinin altını çizdi. Bu temenniler ve tespitler ışığında, önümüzdeki başvuru döneminde KA2 yükseköğretimde stratejik ortaklıklar ana faaliyeti kapsamında bir başvuru hazırlanması hususu karara bağlandı. 12 Kasım tarihinin son toplantısı, V. N. Karazin Üniversitesi bünyesinde bulunan ‘Karazin Business School’ yetkilileriyle gerçekleşti. Yapılan görüşmede iki yükseköğretim kurumunun genel ekonomi, iktisat ve işletme alanlarında ortak çalışmalar yapmasının uygunluğu karara bağlandı. Bu amaç doğrultusunda, iki üniversite arasında imzalanacak olan Erasmus+ anlaşmasında ‘Karazin Business School’ adlı kuruma ayrı bir yer tahsis edilmesi karara bağlandı.

Simon Kuznets Kharkiv Ulusal Ekonomi Üniversitesi Ziyareti

13 Kasım Salı günü öğleden önce saat 10.00 da, Üniversitemiz Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan GÜLTEKİN,  Simon Kuznets Kharkiv Ulusal Ekonomi Üniversitesi Dış ilişkiler yetkililerinden Dr. Viktoriia Tyschenko ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonucunda İki üniversite arasında akademik ikili işbirliği çalışmalarının başlaması adına bir Erasmus+ anlaşması imzalanması hususu karara bağlandı. Öğleden sonra, Dr. Öğr. Üyesi Hakan GÜLTEKİN  V. N. Karazin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zarif F. NAZYROV ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede V. N. Karazin Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Oleksandr KHYZHNIAK da hazır bulundu. Toplantı boyunca iki üniversite arasında yürümekte olan projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Sonuç olarak, iki üniversite arasındaki işbirliğin daha kapsamlı anlaşmalarla güçlendirilmesi ve önümüzdeki dönem yeni proje başvuruları yapılması kararlaştırıldı.

Taras Shevchenko Devlet Üniversitesi Ziyareti

15 Kasım Perşembe günü,  Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan GÜLTEKİN Kiev’de bulunan Taras Shevchenko Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Andrei KRAVCHENKO ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Aliona KURCHENKO ile bir ikili işbirliği toplantısı gerçekleştirdi. Oldukça verimli geçen toplantıda, ivedilikle bir Erasmus+ anlaşması imzalanması kararlaştırıldı. 2019 Şubat ayına kadar iki üniversitenin uygun bölümler arasında KA 107 Uluslararası Kredi Hareketliliği başvurusu hazırlanması kararlaştırıldı.